Hoe verander je een situatie die al een lange tijd niet fijn voelt?

juli 11, 2019 Uit Door admin

Zo’n twee jaar geleden kreeg ik het boek Kairos van Mienke Schinkel (@ELLLA) cadeau. Het gaat over de god van ‘het geschikte ogenblik’. Op het moment dat ik het kreeg kon ik er niet zoveel mee. Het was nog niet het juiste moment om het te lezen :).
Ik had een enorme behoefte aan verandering en het liefst zo snel mogelijk. Wat ze met het boek wilde zeggen begreep ik wel. Ik had nog wat geduld nodig. Voor alles is een tijd, niets is af te dwingen. Maar het gevoel dat de dagen me ontglipten en ik er niet mee deed wat ik echt zou willen zat me niet lekker. In plaats van zoeken en willen, bleek tijd investeren in mezelf de oplossing. Als je leven vol zit en je hebt weinig rust, kan inspiratie en daarmee verandering simpelweg niet binnenvallen.

Inspiratie is iets wat je ‘als een bliksemflits’ overkomt en onafwendbaar een gedachte in je doet opwellen. Je hebt er niet bewust naar gezocht, want je hebt hem slechts gehoord, zonder dat je weet wie die gedachte geeft. We worden pas echt enthousiast voor datgene wat onze rationele vermogens overstijgt. (uit het boek ‘Kairos’ van Joke Hermsen)

Je zult dus tijd voor jezelf moeten maken als je de stand van zaken wilt veranderen. Met die kostbare, waardevolle tijd leer je om op je intuïtie te vertrouwen en de creativiteit begint weer te stromen. Waar haal je die tijd vandaan met al die volle levens en agenda’s? Zet de wekker eens wat eerder. (Ik heb daardoor al heel veel tijd in mezelf kunnen steken). Zo creëer je momenten die de mogelijkheid bieden te groeien. Dan komt de inspiratie vanzelf een keer ‘als een bliksemflits’ binnen vallen waardoor je situatie in een handomdraai kan veranderen.
Dus zet die wekker! If you snooze you lose en dat is gewoon zonde van je tijd.